woensdag 27 juli 2011

appel-muntgelei...

english in green...







met dit recept maak ik in ieder geval vriendin Ellis blij, we hebben er maandag lekker van gesmuld maar het geheim daar wacht ze al een tijdje op :-))




with this recipy I'm sure that I make one person happy : my friend Ellis ... monday we enjoyed it a lot ...but the secret, she's waiting a long time for it ...










nodig :
1kg granny smith (bio of onbespoten)
1liter water
2 1/2 kop muntblaadjes
ongeveer 1kg suiker
75ml citroensap

doe de appels met schil en klokhuis in het water en voeg het citroensap en 2 koppen muntblaadjes toe
15min zachtjes laten koken
zeven door een kaasdoek niet uitwringen !
het vocht een nachtje laten staan
de volgende dag evenveel suiker als er vocht is toevoegen (ik doe enkel de helft omdat ik niet van te zoet hou )
20min zachtjes laten koken
1/2 kop muntblaadjes toevoegen
in met heet water omgespoelde bokaaltjes gieten



you need :
1kg granny smith
2and 1/2 cup mint leaves
75ml lemon juice
1kg sugar
1liter water

cut the apples and do them in water with 2 cups mint leaves and the lemon juice
simmer 15 minutes
seven and let the juice overnight
the next day , you ad so many sugar as you have juice ( I use half sugar)
simmer for 20 minuten
ad the 1/2 cup mint leaves
put the jelly in jars








lekker op brood , pannekoeken en ijs .... :-))
delicious on bread, pancakes and icecream... :-))

4 opmerkingen:

  1. Inge, this looks so wonderful, and I`m sure it tasts fantastic.-Thankyou for the recipi-
    xo,Dorthe

    BeantwoordenVerwijderen